Vabilo: dokumentarno-turistični film Odtenki Save

Ta torek, 26. marca 2024 ob 19h ste lepo vabljeni v Delavski dom Hrastnik na brezplačno projekcijo slovenskega dokumentarno-turističnega filma Odtenki Save.

Po projekciji bo sledil pogovor z režiserjem in scenaristom filma Vukašinom Šobotom ter kajakašem Dejanom Kerinom, ki se je v dokumentarcu spustil po Savi.

Nastanek filma so omogočile vse štiri zasavske občine.

Avtorska Pesem o Savi, ki sta jo posebej za to priložnost napisala Bojan Bergant in Vlado Poredoš in je hkrati tudi napovednik filma, je dostopna TUKAJ.

Kot so napisali v zasavskem spletnem vestniku Savus, “film prikazuje lepote Save in njenih skritih kotičkov. Je preplet potovanja dveh kolesarjev in dveh kajakašev, ki se srečujejo na poti od Jevnice do Hrastnika. Film ponuja še posnetke drugih akterjev ter kratke izpovedi posameznikov, ki živijo s Savo”.

“Film je obogatil glasbeno sceno z nekaj novimi komadi, ki so bili napisani in posneti prav za ta namen. Ustvarjalci so posneli še glasbeni video za Pesem o Savi. Avtor glasbe je Bojan Bergant, avtor besedila Vlado Poredoš, glasbeni del produkcije videa pa je prevzel Robert Likar. Vsi sodelujoči glasbeniki živijo zasavski regiji.”